teuton

 

restaurantul
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de teuton in 2008-08-31 13:21


stand si vorbind cu alina despre planuri de viitor, am ajuns la concluzia ca ceea ce-am descoperit merita sa impartasesc si cu altii. c-asa's io, altruist si filantrop.
e vorba de o idee de afaceri. una foarte buna. si care poate merge si in alta parte a lumii, da la rromani a prins cel mai bine.
mai pe larg: o gramada de lume se casatoreste . si nah, ca tot omu, face chef la restaurant. simplu, nu? tot n-ai inteles?! offf.... fii antena aci.
cat il costa pe patronu unui restaurant sa faca meniul unui nuntas? nu vorbim aci de nebunii si exotisme, ci de cazul clasic. meniul clasic - aperitive, sarmale, o gustarica ceva (de ex, peste cu ceva legume sau asemanator), friptura, desert - nu cred ca il costa mai mult de 3-400. de mii, evident. el ti-l vinde cu cel putin 1 baston. evident, ca el nu plateste pentru seara aia decat un 2-300 de mii in plus la servitori si inca cateva sute de mii la bucatar. deci, oricum ii raman cel putin 500 de mii de cap de vita furajera. pardon, nuntas.
ideea e ca si de capu tau daca te duci la un restaurant si iti iei de mancare ce gasesti la o nunta, nu dai un baston pe toate felurile alea de mancare. cat e aperitivu? cu 150 iti iei un aperitiv de te spargi. sarmale? maxim 100. felu urmator? maxim 200. friptura? 150-200. desertu? 100. si nah, is preturi de restaurant.
revenind la nunta noastra cea meseriasa, cre ca e cazu sa mentionez ca in pretu ala nu intra beutura. sau tortu mirilor :D. cu alte cuvinte, iti ia ochii cu meniul ala. beutura, tortu, guristii si toate alea trebe sa le iei separat. din banii tai.
per ansamblu, daca tragem linie, dupa o seara din asta, patronu castiga mai mult (mult mai mult) decat fraierii aia 2. si vorba aia, nunti se fac aproape in fiecare sapt. da tu nu faci (de obicei) decat o nunta in viata....
deci baieti, repede, la facut restaurante.

Comentarii

 1. Ohmucritic

  Ai ganduri sau ai comis ceva? :d

 2. teuton

  Ai ganduri sau ai comis ceva? :d
  inca n-am comis, ganduri am - ca orice om normal la cap - dar nu despre asta era vorba aici :D. ma refeream doar la oportunitatea unei afaceri :P

 3. Ohmucritic

  vreu shi io amenda de la tine :)) sa nu ma uiti! e curand? sa stiu cata alocatie trebuie sa pun la shoseta

  RECE...

 4. teuton

  nu cre ca e cazu sa tragi de alocatie, ca mai dureaza pana pot sa-mi iau io concediu sa am timp de necrolog. oricum, la cat au facut-o astia, nu cre ca e cazu sa te stresezi prea mult.
  si adresa? ca n-am de gand sa fac cum a facut altii, sa scanez o invitatie, schimb numele si s-o trimet pa mail la platnici

 5. Ohmucritic

  Mishto ideea cu mail-ul ... nici in gaura de sarpe nu te mai poti ascunde... mai ceva ca firmele de recuperatori :) iar daca da si cu confirmare de primire esti MANCAT!(si dansat in caz ca doresti tot tacamul)
  Uite da asta afacere... trimitem email-uri cu invitatii de nunta si e mai ieftin decat sa construiesti un restaurant. Daca vrei sa fii chiar crud trimiti spam cu asa ceva ...

  Sunt curios... oare persoana la care e posibil sa ma gandesc eu a trimis invitatie pe mail? Ai fost la nunta? Ce au avut la aperitiv :))
  da si tu mai multe detalii...

 6. teuton

  persoana despre care vorbeam, da, mi-a trimis invitatie la funerariile lui prin mail. inca nu si-a tinut-o, urmeaza luna viitoare, dar avand in vedere ca ne despart cam multi chilometri, slabe sanse sa ajung. si oricum, si mai slabe sanse s-o cunosti.
  oricum, nu ma prea omor io cu nuntile. n-am fost decat la una pana acu, si la aia cu chiu cu vai. evident c-a fost un cacat. am ajuns tarziu si-am plecat devreme.
  io si dusu la nunti.... pfleah

 7. Ohmucritic

  sa inteleg ca esti tot cehist?

 8. teuton

  tot. si cre ca pentru multa vreme. da vorba aia, niciodata nu stii ce iepure iese din palarie....

 9. Ohmucritic

  ai gasit sa faci pui pe acolo? vre-o cehoaica sa te invete limba? :) nu de alta dar sa nu pierzi vremea aia multa

 10. teuton

  io cu limbile n-am excelat niciodata. si vremea oricum o pierd de pomana, asa ca....

 11. Ohmucritic

  Mai ceea ce imi spui tu suna a libertate "supravegheata". >:) dar sunt un pic cam rau... asta e adevarul. tu esti de vina pentru intrebarile astea :) ca nu mi-ai prezentat nimic... eu ti-am mai spus sa dai si tu un telefon alea alea ca pan la urma te gasesc... chiar si in cehia :))

 12. Ohmucritic

  Salut Alina!
  :d


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

 
 

powered by www.ABlog.ro

Termeni si Conditii de Utilizare